Udstilling: Stedets Smag
Hvordan smager et sted? SchwesterBrau undersøger med denne udstilling, hvordan smag og sted kan bringes tættere sammen i hverdagen – i en lille garage i Aarhus.
)
Lange forsyningskæder og industrialiserede systemer former mange af hverdagens fødevarer i dag. Som kontrast findes særlige produkter fra bestemte årgange og steder i verden, en vin med sin årgang eller en ost, der bærer navnet på sit eneste produktionssted. Men sted og smag hænger også sammen udenfor de beskyttede betegnelser.
Smag påvirkes af mennesker, mikroliv, økonomi og arkitektur, og vi kan begynde i det små – med bakterier og gærceller. De findes i luften, i jorden, på overflader og i bygninger, og kan forbinde landskaber og sanser, så arkitekturen selv får smag.
Vi omdanner en garage i Aarhus til en gær-salon: eksisterer mikrolivet også her? Kan en lille garage i byen være samlingspunkt for fermenteringer, vidensdeling og eksperimenter? Kan vi tale om smag, sted og fødevarer i gadehøjde?
Langs garagens mure udstiller vi arkitektoniske og antropologiske studier af smag og sted, og undersøger garagen som arkitektur for mikroliv.
Arrangør: SchwesterBrau
Sted: Garagen ved Sølystgade 21, 8000 Aarhus C
Tid og sted
- 08. okt. 2025
- 15:00 -22:00
- Sølystgade 21, 8000 Aarhus C