Aarhus Arkitekturuge 2025: Arkitektur, der kan mærkes
Vær med, når vi mærker arkitekturen i Aarhus d. 6.-12. oktober 2025

Aarhus Arkitekturuge inviterer til fortællinger om arkitektur og byens udvikling, indblik i de næste års byggerier og anlæg, den nyeste viden, gammel byggeskik og smugkig ind i de seneste tendenser og aktuelle diskussioner, der konstant spirer frem. Ugen er for alle arkitekturnysgerrige på tværs af generationer. Værterne er byens tegnestuer, byggepladser, vidensinstitutioner, udviklere og andre aktører, der elsker arkitektur og gerne vil dele deres viden og begejstring.
Vi kan mærke et sted
Bygninger kan byde os velkommen. En god gårdhave kan fremme naboskab. Et byrum kan give plads til samvær, og et værelse med smukt lys kan løfte humøret.
Aarhus Arkitekturuge 2025 sætter spot på arkitekturens betydning for vores trivsel og livskvalitet. Vi undersøger, hvordan vi oplever steder med krop og sanser – gennem form, lyd, atmosfære og materialer, vi kan mærke mellem hænderne.
Under temaet “Arkitektur, der kan mærkes” inviterer vi dig til at opleve byen gennem nye linser. Vi stiller skarpt på bygninger, landskaber, byrum og de mellemrum, hvor livet udfolder sig – og på arkitekturens evne til at skabe nærvær og dybere forbindelser mellem mennesker og deres omgivelser.
Gennem udstillinger, workshops og arrangementer kan du møde arkitekter, byplanlæggere og andre fagfolk, der deler visioner og erfaringer – og bidrage til en levende samtale om byens udvikling og arkitekturens rolle i vores hverdag.
Vi har delt emneugen op i spor for at give dig mulighed for at gå i dybden med det, der interesserer dig mest. Hvert spor belyser en særlig side af temaet “Arkitektur, der kan mærkes” – fra det nye og det gamle til kunsten, bæredygtigheden og fællesskabet. Sporene gør det lettere at opleve byen med fokus, nysgerrighed og sansning – og giver plads til både fordybelse og perspektiv.
Hvordan føles en by under forvandling? I dette spor kommer du tæt på fremtidens Aarhus – med besøg på byggepladser, i nye kvarterer og byrum, hvor arkitekturen endnu er i bevægelse og nye livsformer vokser frem.
Hvad er det, der gør det gamle Aarhus så levende? Vi går på opdagelse i byens historiske lag – i gader og bygninger, hvor arkitekturen stadig bærer byens sjæl og fortæller om det, vi kommer fra.
Hvordan fortolker kunsten byen? Her møder du kreative perspektiver på Aarhus – gennem musik, billeder, film og smag. Et sanseligt spor, hvor kunst og arkitektur flettes sammen i nye fortællinger.
Hvordan mærker vi bæredygtighed? I dette spor oplever du, hvordan grønne løsninger og ansvarligt byggeri påvirker vores velvære – i materialerne, lyset, lyden og den måde, vi lever sammen på.
Hvordan skaber arkitektur fællesskab? Vi undersøger, hvordan byrum, boligformer og fællesfaciliteter danner rammer for møder mellem mennesker – og hvad det kræver at bygge til samhørighed.
Vil du være arrangør til Aarhus Arkitekturuge 2025?
Fakta
Aarhus Arkitekturuge er startet i 2023 af stadsarkitekt Anne Mette Boye. Ugen er en udvidelse af Arkitekturens Dag, som hvert år fejres første mandag i oktober - både her i Danmark og rundt om i verden. Arkitekturugen er således en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor aarhusianere og besøgende kan få et indblik i udviklingen af Aarhus Kommune.
Det er byens tegnestuer, udviklere og andre aktører, der åbner dørene og inviterer ind. Man kan bl.a. komme på rundvisninger i ny Aarhus-arkitektur, besøge byggepladser på igangværende byggerier, møde byens arkitekter, høre spændende oplæg mm. Man kan i det hele taget blive klogere på udviklingen af Aarhus fra dem, der tegner, bygger og planlægger fremtidens Aarhus.
I Aarhus Arkitekturuge kårer vi også vinderne af Aarhus Arkitekturpriser, der bl.a. tæller Aarhusianernes Arkitekturpris, hvor aarhusianerne selv stemmer på deres favorit.
Aarhus Arkitekturuge udspringer af Politik for Bykvalitet og Arkitektur, som er vedtaget af Aarhus Byråd.