Gå til hovedindhold

Aarhus Arkitekturuge 2024: Aarhus i forandring

Vil I være med til at invitere aarhusianerne ind og vise, hvordan vi arbejder med arkitektur og byudvikling i et Aarhus under forandring? Så læs mere om årets tema, og meld jer til som arrangør længere nede på siden.

 • Læs op

Indhold

  7.-13. oktober sætter vi igen arkitektur og byudvikling på dagsordenen i Aarhus. I år står ugen i forandringens tegn med temaet: Aarhus i forandring. Der er nemlig ingen tvivl om, at Aarhus ændrer sig i disse år.

  Vi vil gerne stille skarpt på de mange projekter, der vil forme fremtidens Aarhus – både nye bygninger, pladser og bykvarterer. Det kunne være byggepladsbesøg, hvor man kommer helt tæt på, eller tegnestuebesøg hvor man kommer med ind i maskinrummet.

  Men vi vil også gerne zoome ind på nogle af de nye vinde, der blæser inden for bæredygtig byudvikling. Klimaet kræver, at vi forandrer den måde, vi bygger vores byer på. Men hvordan kan vi bygge mere bæredygtigt? Hvilke materialer skal vi bruge? Hvor meget nyt skal vi bygge? Må vi overhovedet rive noget ned? Og hvad med den sociale balance og byens mangfoldighed? Er det ikke en del af den bæredygtig by? Det er blot nogle af de temaer, man kunne tage fat i.

  Hvad kræver det af jer?

  Arrangementets form, indhold og omfang er op til jer, så længe det holder sig inden for overskriften: ’Aarhus i forandring’. Der er plads til stor iderigdom og forskellige vinkler på emnet, og vi oplevede sidste år meget høj kvalitet. Aarhus Kommune koordinerer, samler programmet og annoncerer bredt. Der er som udgangspunkt ikke medfinansiering til arrangementerne. Vi tager forbehold for at kunne fravælge emner, hvis de ligger udenfor arkitekturugens ånd, emne og formål.

  Bliv arrangør til Aarhus Arkitekturuge 2024

  Sidste år oplevede vi en overvældende opbakning fra branchen og byen. Tusind tak for det! Nu drømmer vi om at gentage succesen med et tema, der fylder rigtig, rigtig meget hos både arkitekter, udviklere og aarhusianere. Jeg håber, at så mange aktører som mulig inden for byudvikling og arkitektur har lyst til at være med, så vi sammen kan invitere aarhusianerne helt ind i maskinrummet.

  Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus.

  Fakta om Aarhus Arkitekturuge

  Aarhus Arkitekturuge blev afholdt for første gang i 2023. 1000 aarhusianere deltog på tværs af 51 events arrangeret af byens tegnestuer, udviklere, organisationer og NGO’er.

  Aarhus Arkitekturuge er en udvidelse af Arkitekturens Dag, som hvert år fejres første mandag i oktober - både her i Danmark og rundt om i verden. Det er for alle arkitekturinteresserede i alle aldre.

  Sidst opdateret: 7. marts 2024