Gå til hovedindhold

Æblehaven

Æblehaven er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023 for bedste bygningsarkitektur.

 • Læs op

Indhold

  Æblehaven er et eksempel på en mindre, simpel bygningskonstruktion, der gennem sin placering og funktion er blevet et samlingspunkt for mange ved Brabrand Sø. Den er samtidig et fint eksempel på en transformation af et ældre forfaldent sommerhus. Projektet er af midlertidig karakter og består af to sammenbyggede containere, der er beklædt med træ. Konstruktionen rummer desuden en veranda og fremstår let. Bebyggelsen nomineres, fordi den er et fint eksempel på, hvordan en ny bygning skabe ny værdi for et sted.

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af Æblehaven

  Forrige Næste

  Fakta om priserne for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum

  Aarhus Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige. Prisen uddeles i to faglige kategorier: Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum.  Alle har kunnet indstille et projekt til Aarhus Arkitekturpris - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en faglig bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består i år af: 

  • Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø
  • Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus Kommune
  • Eva Møller Sørensen, områdechef, Plan og Byggeri i Teknik og Miljø
  • Charlotte Schmidt, fagdommer og arkitekt, udpeget fra Akademisk Arkitektforenings fagdommerliste
  • Torben Nielsen, rektor, Arkitektskolen Aarhus
  • Flemming Kristensen, formand, Byggesocietetets lokalafdeling i Aarhus

  Den faglige bedømmelseskomité vælger den endelige vinder i hver kategori. Foruden de faglige priser uddeles også Aarhusianernes Arkitekturpris, som afgøres af aarhusianerne selv. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023