Gå til hovedindhold

New Ark

New Ark er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023 for bedste mellemrum.

 • Læs op

Indhold

  Denne passage ligger mellem Aarhus Arkitektskole på den ene side og private boliger med opholdsområder på den anden. Her er skabt et særligt gennemgangsrum, der enkelt og overbevisende er lykkedes med at samtænke konceptuel kunst med solid og funktionel byrumsarkitektur. Rumligt skabes en menneskelig skala, mulighed for nye opholdsmuligheder og en gennemgang, der samtidig værner om at bevare privatheden til boligerne. Rummet har en flot konceptuel idé, der er fuldt til dørs med et et stærk helhedsgreb, detaljering og materialevalg.

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af New Ark

  Forrige Næste

  Fakta om priserne for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum

  Aarhus Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige. Prisen uddeles i to faglige kategorier: Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum.  Alle har kunnet indstille et projekt til Aarhus Arkitekturpris - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en faglig bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består i år af: 

  • Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø
  • Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus Kommune
  • Eva Møller Sørensen, områdechef, Plan og Byggeri i Teknik og Miljø
  • Charlotte Schmidt, fagdommer og arkitekt, udpeget fra Akademisk Arkitektforenings fagdommerliste
  • Torben Nielsen, rektor, Arkitektskolen Aarhus
  • Flemming Kristensen, formand, Byggesocietetets lokalafdeling i Aarhus

  Den faglige bedømmelseskomité vælger den endelige vinder i hver kategori. Foruden de faglige priser uddeles også Aarhusianernes Arkitekturpris, som afgøres af aarhusianerne selv. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023