Gå til hovedindhold

Bebyggelse og byrum omkring Karréerne og Kampanilen ved Bassin 7

Byrummet omkring Karréerne ved Bassin 7 er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023 for bedste mellemrum.

Foto: Nybolig/Velkendt

 • Læs op

Indhold

  Bebyggelsen nomineres for en flot bebyggelsesplan, der er skabt gennem kompositionen af bygninger af særlig høj arkitektonisk kvalitet. Her arbejdes med en fortolkning af klassiske byarkitektoniske greb som karréen, smøger og gaderum. Bebyggelsens stueetager og kantzoner formidler smukt overgangen mellem det private og offentlige. Karrérnes åbne stueetager og altaner skaber – sammen med flot brug af materialer i primært gul tegl og træ – en levende bygning i alle niveauer. Der er en god menneskelig og intim skala med gode opholdsmuligheder i læ, sol og med udsigt til vand og by. Dette skaber positiv kontrast til andre større byrum på Aarhus Ø. Gennem denne skalering af rum og de rette funktioner er skabt et levende byrum indrammet af Karréerne og Kampanilen på den ene side og de små atelierbygninger på den anden.

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder

  Forrige Næste

  Fotos: Nybolig / Velkendt

  Fakta om priserne for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum

  Aarhus Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige. Prisen uddeles i to faglige kategorier: Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum.  Alle har kunnet indstille et projekt til Aarhus Arkitekturpris - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en faglig bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består i år af: 

  • Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø
  • Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus Kommune
  • Eva Møller Sørensen, områdechef, Plan og Byggeri i Teknik og Miljø
  • Charlotte Schmidt, fagdommer og arkitekt, udpeget fra Akademisk Arkitektforenings fagdommerliste
  • Torben Nielsen, rektor, Arkitektskolen Aarhus
  • Flemming Kristensen, formand, Byggesocietetets lokalafdeling i Aarhus

  Den faglige bedømmelseskomité vælger den endelige vinder i hver kategori. Foruden de faglige priser uddeles også Aarhusianernes Arkitekturpris, som afgøres af aarhusianerne selv. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023