Gå til hovedindhold

Volume Village

Volume Village er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023.

 • Læs op

Indhold

  Under Ringgadebroen – i den sydvestlige del af Godsbanearealerne og Aarhus K – ligger Volume Village: Et nyt kulturhus og spillested, der skriver sig ind i områdets eksisterende rammer og udtryk og skaber rum og platform for byens kulturelle vækstlag. Byggeriet griber ånden fra det gamle godsbaneareal (før der blev byudviklet) og området omkring Institut for (X) og har med brugen af kompostbare og genanvendelige materialer i byggeriet understøttet og sat fokus på en vigtig miljø- og bæredygtighedsdagsorden. Byggeriet og initiativet er yderst inspirerende og sætter en spændende retning for udviklingen af det aarhusianske kulturliv!

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af Volume Village

  Forrige Næste

  Foto 5: Ulf Elbrønd

  Fakta om Aarhusianernes Arkitekturpris

  Aarhusianernes Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.  Vinderen afgøres af aarhusianerne selv ved afstemning. Alle har kunnet indstille et projekt til nominering - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består af personer fra råd og foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af borgere i Aarhus. I år er det repræsentanter fra:

  • De Hjemløses Landsorganisation
  • Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Tilgængelighedsrådet
  • Aarhus Katedralskole

  Foruden aarhusianernes pris uddeles også priser for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum, som afgøres af en faglig bedømmelseskomité. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023