Gå til hovedindhold

Ny hovedindgang - Den Gamle By

Den nye hovedindgang i Den Gamle By er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023.

 • Læs op

Indhold

  I bunden af Botanisk Have – dér hvor Silkeborgvej og Viborgvej mødes i Cereskrydset – ligger Den Gamle Bys nye hovedindgang: En moderne indgangsportal i glas, tegl, stål og træ, der tegner og markerer overgangen fra én tid til en anden. Byggeriet åbner Den Gamle By mod Aarhus Midtby og styrker forbindelsen til kulturstrøget fra Aros, Musikhuset, Botanisk Have og Væksthuset. Den nye hovedindgang er et spændende eksempel på vigtigheden i en fortløbende og kontinuerlig udvikling af vores eksisterende kultur og byrum og fremstår, med sin nye placering og fremtoning, som en yderst aktuel kommentar på vigtigheden i, at vi anerkender dét, vi har, lader det følge med tiden og aktualiserer det på ny.

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af den nye hovedindgang i Den Gamle By

  Forrige Næste

  Foto: Cubo Arkitekter

  Fakta om Aarhusianernes Arkitekturpris

  Aarhusianernes Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.  Vinderen afgøres af aarhusianerne selv ved afstemning. Alle har kunnet indstille et projekt til nominering - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består af personer fra råd og foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af borgere i Aarhus. I år er det repræsentanter fra:

  • De Hjemløses Landsorganisation
  • Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Tilgængelighedsrådet
  • Aarhus Katedralskole

  Foruden aarhusianernes pris uddeles også priser for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum, som afgøres af en faglig bedømmelseskomité. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023