Gå til hovedindhold

Glasalstrup

Glasalstrup er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, Realdania By & Byg

 • Læs op

Indhold

  I Hasselager sydvest for Aarhus Midtby ligger erhvervsdomicilet Glasalstrup: Et unikt senmodernistisk erhvervsdomicil og dansk arkitekturikon tegnet af Aarhus-arkitekten Knud Blach Petersen. Byggeriet er karakteriseret ved dens monumentale – nærmest brutalistiske – minimalisme og innovative materialebrug og giver et spændende indblik i et nybrud i dansk byggeskik med den imponerende in situ-støbte betongitterkonstruktion som billede derpå. Restaureringen af Glasalstrup er et eksemplarisk eksempel på en god prioritering og håndtering af den danske bygningskulturarv og udgør et inspirerende og prisværdigt eksempel på byggeri og arkitektur, der er ambitiøs, signifikant og ekstraordinær i udtryk og karakter, uanfægtet af områdets ellers trivielle karakter og manglende publikum – tænk engang, hvis alle aarhusianske erhvervsområder flød over med arkitektoniske perler!

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af Glasalstrup

  Forrige Næste

  Fotos: Helene Høyer Mikkelsen og Peder Gamstrup, Realdania By & Byg.

  Fakta om Aarhusianernes Arkitekturpris

  Aarhusianernes Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.  Vinderen afgøres af aarhusianerne selv ved afstemning. Alle har kunnet indstille et projekt til nominering - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består af personer fra råd og foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af borgere i Aarhus. I år er det repræsentanter fra:

  • De Hjemløses Landsorganisation
  • Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Tilgængelighedsrådet
  • Aarhus Katedralskole

  Foruden aarhusianernes pris uddeles også priser for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum, som afgøres af en faglig bedømmelseskomité. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023