Gå til hovedindhold

Bebyggelse og byrum omkring Karréerne og Kampanilen ved Bassin 7

Bebyggelse og byrum omkring Karréerne og Kampanilen ved Bassin 7 er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023.

Foto: Nybolig/Velkendt

 • Læs op

Indhold

  I hjertet af Aarhus Ø – dér hvor Karrerne, Kampanilen, AARhus, Havnebadet og restauranterne bor langs promenaden – ligger byrummet ved Bassin 7: Et levende og mangfoldigt område, der adskiller sig fra bydelens øvrige rum ved at forholde sig til menneskets krop og skala og benytte bløde, venlige materialer. Byrummet er et godt eksempel på, hvordan skala, materialer, faciliteter og funktioner, hvis sammensat korrekt med øje for menneskets skala og behov, kan skabe autentisk byliv og et levende byrum fyldt med liv og glade dage!

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder

  Forrige Næste

  Fotos: Nybolig / Velkendt

  Fakta om Aarhusianernes Arkitekturpris

  Aarhusianernes Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.  Vinderen afgøres af aarhusianerne selv ved afstemning. Alle har kunnet indstille et projekt til nominering - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består af personer fra råd og foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af borgere i Aarhus. I år er det repræsentanter fra:

  • De Hjemløses Landsorganisation
  • Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Tilgængelighedsrådet
  • Aarhus Katedralskole

  Foruden aarhusianernes pris uddeles også priser for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum, som afgøres af en faglig bedømmelseskomité. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023