Gå til hovedindhold

Aros Åpark

Aros Åpark er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023.

 • Læs op

Indhold

  På hjørnet af Vestergade og Thorvaldsensgade – dér hvor åen knækker – ligger Aros Åpark: Et terrassehus i seks etager med lejligheder, dagligvarebutik og et bagvedliggende, offentligt tilgængeligt byrum af særlig nævne- og beundringsværdig karakter. Byrummet udmærker sig ved at tilbyde aarhusianerne et mangfoldigt og levende samlingssted med adgang til vand, grønt og gode rammer for ophold. Med sin centrale og unikke placering udgør byrummet en forbilledlig udvikling af byens fysiske rammer og skaber gode muligheder for mødet og samtalen mellem mange forskellige aarhusianere og mennesker – alt sammen på en tidligere parkeringsplads!

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af Aros Åpark

  Forrige Næste

  Fakta om Aarhusianernes Arkitekturpris

  Aarhusianernes Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.  Vinderen afgøres af aarhusianerne selv ved afstemning. Alle har kunnet indstille et projekt til nominering - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består af personer fra råd og foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af borgere i Aarhus. I år er det repræsentanter fra:

  • De Hjemløses Landsorganisation
  • Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Studenterrådet ved Aarhus Universitet
  • Tilgængelighedsrådet
  • Aarhus Katedralskole

  Foruden aarhusianernes pris uddeles også priser for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum, som afgøres af en faglig bedømmelseskomité. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023