Gå til hovedindhold

Studieboligerne i Universitetsbyen

Studieboligerne i Universitetsbyen (det gamle kommunehospital) er nomineret til Aarhus Arkitekturpris 2023 for bedste bygningsarkitektur.

 • Læs op

Indhold

  Studieboligerne i Universitetsbyen nomineres for en nænsom renovering, i respekt for kulturmiljøet. Her ses et flot arkitektonisk arbejde, der i helhed og detalje både ude og inde lykkedes arkitektonisk. Det sker gennem en omhyggelig læsning af de arkitektoniske træk fra den oprindelige bebyggelse. Herved udfoldes potentialet for omdannelse af en bygning, der repræsenterer funktionalismen i Aarhus. Her etableres desuden en ny boligfunktion, der er et vigtigt bidrag i den kommende universitetsby.

  Bedømmelseskomitéen for Aarhus Arkitekturpris 2023

  Se flere billeder af studieboligerne

  Forrige Næste

  Foto: Helene Høyer Mikkelsen

  Fakta om priserne for Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum

  Aarhus Arkitekturpris uddeles til bygninger og byrum af en høj arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige. Prisen uddeles i to faglige kategorier: Bygningsarkitektur og Byens Mellemrum.  Alle har kunnet indstille et projekt til Aarhus Arkitekturpris - eneste kriterium har været, at stedet er taget i brug inden for de seneste tre år. De nominerede er udvalgt af en faglig bedømmelseskomité, der varierer år til år. Komitéen består i år af: 

  • Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø
  • Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus Kommune
  • Eva Møller Sørensen, områdechef, Plan og Byggeri i Teknik og Miljø
  • Charlotte Schmidt, fagdommer og arkitekt, udpeget fra Akademisk Arkitektforenings fagdommerliste
  • Torben Nielsen, rektor, Arkitektskolen Aarhus
  • Flemming Kristensen, formand, Byggesocietetets lokalafdeling i Aarhus

  Den faglige bedømmelseskomité vælger den endelige vinder i hver kategori. Foruden de faglige priser uddeles også Aarhusianernes Arkitekturpris, som afgøres af aarhusianerne selv. Priserne uddeles i november. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023